افزايش اعتماد به نفس در دو مرحله


 






 
اعتماد به نفس و اطمينان به‌اينکه «من آدم توانمندي هستم»، کليد بسياري از موفقيت‌ها در برخورد‌هاي اجتماعي هر کسي است. اعتماد به نفس به خودي خود در کسي به وجود نمي‌آيد بلکه مستلزم کسب مهارت‌هايي است که هم آن را به وجود بياورد و هم اينکه آن را تقويت کند. شما مي‌توانيد از اين دستورالعمل دو مرحله‌اي براي کسب اعتماد و برطرف کردن ترس خود استفاده کنيد.

1 ترس خود را مهار کنيد
 

براي انجام اين کار به‌طور دقيق مشخص کنيد که از چه چيز هراس داريد. سپس دست به عمل بزنيد. براي هر نوع ترس، راه حلي وجود دارد. به ياد داشته بايد که دست روي دست گذاشتن فقط ترس را بزرگ‌تر و هراس انگيزتر مي‌کند. سريع اقدام کنيد. مصمم باشيد.
در بيشتر موارد نداشتن اعتماد به نفس به استفاده‌هاي غلط از حافظه ارتباط دارد. براي اداره حافظه بايد ياد بگيريم فقط افکار مثبت را به بانک ذهني خود بسپاريم. به عبارت ديگر، اندوخته ذهني ما بايد از افکار مثبت تشکيل شده باشد. اين کار اعتماد به نفس را روزافزون مي‌کند، به حفظ تندرستي شما کمک مي‌کند و در شما اين احساس مطبوع را برمي‌انگيزد که «من خيلي سر حال هستم.»
همچنين بايد تمرين کنيم تا فقط افکار مثبت را ازبانک ذهن خود برداشت کنيم و براي خود هيولاهاي ذهني نسازيم. افکار ناخوشايند را از بانک حافظه خود بيرون آوريم. هنگامي‌که تجربياتي از هر نوع را به ياد مي‌آوريم، روي قسمت‌هاي خوب آن تأکيد کنيم. خاطرات بد را فراموش کنيم و اگر متوجه شديم که جنبه‌هاي منفي را مرور مي‌کنيم، ذهن خود را به سوي ديگري منحرف کنيم.
بايد ديد چرا آدم‌ها از يکديگر وحشت دارند؟ چرا بسياري از افراد نسبت به ديگران حساسيت دارند؟ علت آن چيست؟ براي رفع کم‌رويي چه مي‌توان کرد؟
ترس از ديگران ترس بزرگي است ولي راهي براي غلبه کردن بر آن وجود دارد. اگر ياد بگيريد که درک درستي از مردم داشته باشيد، مي‌توانيد بر ترس خود از آنها غلبه کنيد.
براي يافتن درک صحيح از مردم: الف: نظر متعادلي نسبت به مردم پيدا کنيد. اين دو نکته را ضمن تماس با مردم در نظر داشته باشيد: اول اينکه ديگري آدم مهمي‌است. و بي‌شک آدم مهمي‌است، چرا که هر انساني مهم است. ولي به ياد داشته باشيد که شما هم مهم هستيد. پس هنگامي‌که شخص ديگري را ملاقات مي‌کنيد، اين فکر را مد نظر داشته باشيد: هر دوي ما مهم هستيم که نشسته‌ايم و راجع به منافع مشترک خود گفتگو مي‌کنيم.»

2 نگرش عاقلانه‌اي اتخاذ کنيد
 

روراست عمل کردن، وجدان‌تان را آسوده نگاه مي‌دارد و در شما اعتماد به نفس ايجاد مي‌کند. وقتي کاري را که به بدي شهرت يافته است انجام مي‌دهيم، دو اتفاق منفي رخ مي‌دهد: اول اينکه احساس گناه مي‌کنيم و در نتيجه اعتماد به نفس‌مان را از بين مي‌بريم و ديگر آنکه مردم دير يا زود متوجه خطاي ما مي‌شوند و از ما سلب اعتماد مي‌کنند.
درستکار باشيد و اعتماد به نفس خود را حفظ کنيد. اين همان کمکي است که از فکر خود براي موفق شدن مي‌گيريد. پس براي آنکه اعتماد به نفس را در خودتان تقويت کنيد، با شجاعت عمل کنيد. براي تقويت اعتماد به نفستان اين دستورات را با دقت بخوانيد. سپس سعي کنيد آن را تمرين کنيد و اعتماد به نفس خود را افزايش دهيد: هميشه در رديف‌هاي جلو بنشينيد. نگاه کردن به چشمان ديگران را تمرين کنيد. سرعت راه رفتن‌تان را بيست و پنج درصد تندتر کنيد. بلند و جدي حرف زدن را تمرين کنيد. خندان باشيد. نيروي خنده را به اختيار خود درآوريد.
اقدام، ترس را از بين مي‌برد. ترس خود را مهار کنيد و سپس - دست به اقدام مؤثر بزنيد. هر روز سعي کنيد که فقط افکار مثبت را در بانک حافظه خود بگذاريد. مردم را درست بشناسيد. کارهايي را انجام دهيد که وجدان‌تان مي‌گويد درست است.
منبع: http://www.salamat.com